Το site wealthy4ever.eu χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. 

sam zeil

Ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το ίδιο λάθος αξιολογώντας τον κίνδυνο στις επιχειρήσεις

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Εάν ρωτήσετε τον Sam Zell, τα βασικά της επιχείρησης είναι απλά. 

"Όλα γυρίζουν γύρω από τον κίνδυνο

", γράφει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στο βιβλίο του "Είμαι τόσο εύστροφος; Μεστά λόγια από έναν επιχειρησιακό επαναστάτη".

Συνεχίζει:"Αν έχετε ένα μεγάλο μειονέκτημα και μια μικρή ανοδική πορεία, τρέξτε να φύγετε. Αν έχετε μια μεγάλη ανοδική και ένα μικρό μειονέκτημα, κάντε τη συμφωνία. Πάντα σιγουρευτείτε ότι θα πληρωθείτε για τον κίνδυνο που παίρνετε, Και ποτέ δεν θα διακινδυνεύετε αυτό που δεν μπορείτε να αντέξετε να χάσετε οικονομικά. Κρατήστε το  απλό. Ένα σενάριο που έχει τέσσερα βήματα αντί για ένα σημαίνει ότι υπάρχουν τρεις πρόσθετες ευκαιρίες για αποτυχία.

Ο Zell, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Equity Group Investments, καλεί τον κίνδυνο "ο τελικός διαφοροποιητής. Είχα πάντα μια βαθιά και περίπλοκη σχέση με αυτό", γράφει. «Δεν είμαι ένας απερίσκεπτος άνθρωπος, αλλά ο κίνδυνος είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σταθερές επιτυχίες άνω του μετρίου - τόσο στη ζωή όσο και στις επενδύσεις». 

Εντούτοις, γράφει: «Είμαι πιθανότατα πιο άνετα με τον κίνδυνο με τους ανθρώπους, κι αυτό γιατί κάνω ότι μπορώ παραπάνω για να τον καταλάβω» Για μένα, η ανάληψη κινδύνων βασίζεται στην ικανότητα να βλέπει κανείς όλες τις μεταβλητές και στη συνέχεια να εντοπίζει εκείνες που ή θα σας φτιάξει ή θα  σας σπάσει. " 

Επί δεκαετίες λειτουργίας εταιρειών και αξιολόγησης κινδύνου, γράφει ότι βρήκε πολλούς ανθρώπους να κάνουν το ίδιο λάθος: Είναι πολύ επικεντρωμένοι στο τι συμβαίνει όταν όλα πάνε καλά. 

Ο Zell γράφει: "Σίγουρα, ψάχνω πάντα για πιθανότητες εξέλιξης, για ισχυρές θεμελιώδεις αρχές μιας επιχείρησης που υποδηλώνουν μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας, αλλά όλοι θέλουν να δουν πόσο καλή συμφωνία μπορεί να κλείσει." Οι άνθρωποι αγαπούν να επικεντρώνονται στην επιτυχία. Αυτό που με εκπλήσσει είναι το πόσο επιφανειακά θεωρούν το μειονέκτημα. Για εμένα, ο υπολογισμός κατά τη διαπραγμάτευση ξεκινάει με το μειονέκτημα. Αν μπορώ να το ταυτοποιήσω , τότε καταλαβαίνω τον κίνδυνο που παίρνω. Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν όλα πάνε στραβά. Τι ενέργειες θα μπορούσαμε να πάρουμε; Μπορώ να αντέξω το κόστος; 

Εκτός από την εξέταση των χειρότερων σεναρίων, γράφει: «Βλέπω πόσο δύσκολο είναι κάτι να εκτελέσει. Όσο πιο απλός είναι ο στόχος και τα βήματα για να τον φτάσεις, τόσο πιο πιθανό να τα καταφέρεις. Απλώς αρχικά, κοιτάζω πώς μπορώ να απλοποιήσω τις πολυπλοκότητες. " 

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να προβλέψει κάθε πιθανή μελλοντική έκβαση. Αυτό θα ήταν η πρόβλεψη του μέλλοντος και κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αλλά όταν πρόκειται για κίνδυνο, εξηγεί ο Zell, παίρνει όλες τις πληροφορίες που μπορεί - και στη συνέχεια κάνει το άλμα.

Search