Το site wealthy4ever.eu χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. 

BtcVSether

Είναι το Ethereum ο νέος αντίπαλος του Bitcoin?

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η τιμή ενός ethereum ανέβηκε κατά 3,000% αυτή την χρονιά.

    Από CoinGecko

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι μάθατε τα πάντα γύρω από το bitcoin, έρχεται και το Ethereum. Η λέξη Ethereum έχει περιέλθει σε πολλές επικεφαλίδες τον τελευταίο καιρό - καθώς το νέο αγαπημένο κρυπτονόμισμα του κόσμου κρυπτογράφησης αυξήθηκε σε αξία. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η τιμή του Ethereum είναι πάνω από 3.000%. Το Bitcoin, το οποίο είναι πολύ ευρύτερα γνωστό ως εναλλακτικό νόμισμα, φθάνει μέχρι τώρα το

141%.

Αλλά τι ακριβώς είναι το Ethereum; Και πώς είναι διαφορετικό από το bitcoin; Το εξηγούμε για σας.

Είναι ακριβώς όπως το Bitcoin;  

Ακούτε συνέχεια για το bitcoin εδώ και χρόνια, αλλά το Ethereum μόλις πριν από δύο χρόνια αναπτύχθηκε, ενώ το bitcoin είναι εδώ για σχεδόν οκτώ χρόνια. Το Ethereum δημιουργήθηκε από τον Vitalik Buterin, έναν νεαρό προγραμματιστή ο οποίος έμαθε για το bitcoin από τον πατέρα του και αποφάσισε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για έξυπνα συμβόλαια, που το bitcoin δεν έχει σχεδιαστεί για να τα κάνει. Σύμφωνα με το CNBC ο Vitalik παράτησε το κολλέγιο και άρχισε να εργάζεται πάνω στο Ethereum. Το Ethereum και το bitcoin ονομάζονται κρυπτονομίσματα επειδή μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν μόνο ψηφιακά, να πληρώσουν για πράγματα (συμπεριλαμβανομένης της προκολλεγιακής διδασκαλίας) και επειδή δεν εμπίπτουν στον έλεγχο των κεντρικών τραπεζών και άλλων κυβερνητικών φορέων που θα μπορούσαν να ελέγξουν εθνικό νόμισμα, Είναι χτισμένα σε μια τεχνολογία που ονομάζεται blockchain. Αυτό είναι ένα είδος βιβλίου που καταγράφει και επαληθεύει τις συναλλαγές που γίνονται σε αυτό. Όλες οι συναλλαγές που γίνονται σε αυτά τα αποκαλούμενα αποκεντρωμένα δίκτυα είναι δημόσιες και δεν ελέγχονται από μια κυρίαρχη οντότητα. Τον τελευταίο καιρό, η ιδέα ότι και οι δύο πλευρές μιας συναλλαγής - λένε ότι και οι δύο μεριές που αγοράζουν και πωλούν μετοχές μεταξύ τους - μπορούν να αποκτήσουν ένα ακριβές και επαληθεύσιμο αποδεικτικό της συναλλαγής αμέσως, έδωσαν στη Wall Street και σε άλλα ιδρύματα την ιδέα ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε Ethereum. Μπορείτε να τα αγοράσετε με ανταλλαγή ακριβώς όπως και οποιαδήποτε "επένδυση". Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια "πισίνα εξόρυξης" ή έναν υπολογιστή για να τα "εξορύξετε" για σας με την επίλυση σύνθετων μαθηματικών προβλημάτων χρησιμοποιώντας λογισμικό υπολογιστή. Αυτά τα μαθηματικά προβλήματα καθίστανται πιο περίπλοκα καθώς εξορύσσονται περισσότερα νομίσματα, προκειμένου να ελέγχεται η προσφορά. Υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ του ethereum και του bitcoin. Το Bitcoin σχεδιάστηκε για να είναι νόμισμα από την αρχή. Αλλά ο Buterin συνέλαβε το Ethereum ως μια πλατφόρμα στην οποία δύο μέρη θα μπορούσαν να συνάψουν σύμβαση χωρίς τρίτο σύμφωνα με τον Paul McNeal, έναν διανοούμενο και μακροχρόνιο επενδυτή κρυπτονομισμάτων.

Αυτά τα λεγόμενα έξυπνα συμβόλαια δημιουργούν εμπιστοσύνη μεταξύ δύο μερών. Η πλατφόρμα Ethereum τροφοδοτείται από μάρκες Ether, σύμφωνα με το The Huffington Post και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα και μπορεί να "αντιπροσωπεύει εικονικά μερίδια, περιουσιακά στοιχεία, αποδεικτικά στοιχεία συμμετοχής και άλλα". Οι πολυάριθμες εφαρμογές του είναι εν μέρει υπεύθυνες για τη δημοτικότητα και την πρόσφατη άνοδό του.

Αυξάνοντας ταχύτητα!

Το Ethereum βρισκόταν σε καλό δρόμο για να καταστρέψει το bitcoin.

Τον Ιούνιο, το Ethereum ήταν τοποθετημένο για να ξεπεράσει το bitcoin ως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο από το ανώτατο όριο της αγοράς, σύμφωνα με το Coindesk. Το Ethereum διαπραγματεύεται σήμερα στα 283 δολάρια, αλλά στα μέσα Ιουνίου διαπραγματεύονταν σχεδόν στα 400 δολάρια. Η αγοραία αξία του έφθασε κοντά στο 82% του bitcoin. Αυτός ο αριθμός έχει συρρικνωθεί από τότε σε λιγότερο από 70%. 

Η ανοδική πορεία του ενισχύθηκε από την άνοδο του ενδιαφέροντος από την Wall Street και τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες στα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με την Coindesk, η JPMorgan Chase, η Microsoft και αρκετές άλλες εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους τον Φεβρουάριο για να δημιουργήσουν την Enterprise Ethereum Alliance. Η συνεργατική επιχείρηση στοχεύει στη χρήση της πλατφόρμας Ethereum για την ενσωμάτωση λύσεων blockchain στις υποδομές τους. 

Μια έρευνα που πρόσφατα ανέφερε ο Nathaniel Popper στην New York Times δείχνει ότι οι επιχειρήσεις είναι πολύ πιο οικίες στο Ethereum και τη μελλοντική χρήση του Ethereum αντί του bitcoin. Σχεδόν το 94% των ερωτηθέντων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι αισθάνονται θετικές σχετικά με την κατάσταση των σημάτων Ether. Μόνο το 49% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα είχε θετικό συναίσθημα σχετικά με το bitcoin.

Η MGT Capital, η εταιρεία που διαχειρίζεται ο John McAfee, είναι μια τέτοια επιχείρηση. Είπε ότι θα άρχιζε να εξορύσσει το Ethereum με την τελευταία μορφή του για να βγάλει κέρδος. "Είμαστε πιο πεπεισμένοι κάθε μέρα για την ανάπτυξη και την αξία των ψηφιακών νομισμάτων και η εταιρεία μας είναι μοναδικά τοποθετημένη για να είναι ο κορυφαίος πάροχος της επεξεργασίας σε σχετικές blockchains ", δήλωσε η McAfee σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: http://nordic.businessinsider.com/nvidia-stock-price-and-amd-have-very-different-views-on-crytocurrencies-2017-8/

Search